TÁJÉKOZTATÓ

a dolgozatok megtekintéséről, az Értékelő lapok átadásáról  a javítással kapcsolatos észrevétel tételéről

 

  1. A központi írásbeli vizsga kiértékelt dolgozatait a vizsgázó és szülője gimnáziumunkban - Nyíregyháza, Széchenyi utca 29-37. - az iskola képviselőjének jelenlétében megtekintheti, azokról kézzel vagy elektronikus úton pl. digitális fényképezőgéppel másolatot készíthet, és - kizárólag a hivatalos javítási-értékelési útmutatótól eltérő értékelés esetén - az értékelésre észrevételt tehet.
  2.  

  3. A vizsgázó és szülője a javítási-értékelési útmutatótól eltérő értékelés esetén észrevételeit a megtekintést követő első munkanap végéig - tizenhat óráig - írásban (az igazgatóhelyettesi irodában átvehető nyomtatványon) adhatja le. (Nyíregyházi Zrínyi Ilona Gimnázium és Kollégium Nyíregyháza, Széchenyi utca 29-37.) Az észrevétel benyújtására nyitva álló határidő elmulasztása esetén egy napon belül lehet igazolási kérelmet benyújtani. Az igazolási kérelem benyújtási határideje jogvesztő.
  4.  

  5. Ha az írásbeli vizsgakérdésekre adott megoldás értékelésére a vizsgázó észrevételt nyújt be, az iskola az észrevételt érdemben elbírálja. Az iskola a bírálat eredményét határozat formájában, megfelelő indokolással, az észrevétel benyújtását követő három munkanapon belül írásban közli az észrevételt tevővel.
  6.  

  7. Ha az észrevételt tevő az iskola határozatának kézhezvétele után is fenntartja korábbi észrevételét, ezt egy munkanapon belül írásban közli a vizsgát szervező iskolával. A határidő elmulasztása jogvesztő. Az iskola a fenntartott észrevételt az ügyre vonatkozó dokumentumokkal együtt egy munkanapon belül megküldi az OH-nak. Az OH a fenntartott észrevételt érdemben elbírálja. A bírálat eredményét határozat formájában, megfelelő indokolással, az észrevétel benyújtását követő nyolc munkanapon belül rövid úton (elektronikus úton) írásban közli az iskolával, valamint postai úton megküldi az iskolának és az észrevételt tevőnek.
  8.  

  9. A tanulók értesítése a központi írásbeli vizsga eredményéről: A feladatonként részletezett pontszámokat, valamint az összpontszámot tartalmazó, a tanuló nevére kiállított Értékelő lapot a dolgozatok megtekintésének napján - 2016. január 20-án - átadjuk. Az át nem vett értékelő lapokat 2016. február 4-éig postai küldeményben juttatjuk el a szülőnek.